"> ">
master1

              Tandartsenpraktijk St Jozef

 

Implantat1

Implantaten

 

Door de eeuwen heen hebben mensen altijd geprobeerd, verdwenen tanden te vervangen. Dat gebeurde in de oudheid al met behulp van kunstmatige implantaten. De meeste probeersels hielden het niet lang vol. Het experimentele stadium duurde tot in het midden van de vorige eeuw.

Droom wordt werkelijkheid

Tegenwoordig is het aanbrengen van implantaten een vast onderdeel van de tandheelkunde. Implantaten zijn kunstmatige wortels, meestal bestaande uit titanium, die in het kaakbot verankerd worden. Op het implantaat wordt dan de vervangende tand aangebracht. Een implantaat geeft een zeer natuurgetrouw gevoel.

Groot voordeel

Een groot voordeel van een implantaat is dat gezonde tanden die ernaast staan, meestal niet bewerkt hoeven te worden. Een implantaat voorkomt ook dat het kaakbot slinkt. Bovendien krijgt de patiŽnt zijn tastzin volledig terug. Bij plaatsing van een implantaat is een kunstmatig gehemelte doorgaans niet nodig. De meeste patiŽnten zijn hier erg blij mee. Een totale prothese beÔnvloedt namelijk de smaakervaring. 

Botopbouw

De tandarts beschikt over speciale methodes om het kaakbot weer op te bouwen wanneer het eigen bot is geslonken. De tandarts maakt hiervoor gebruikt van speciale methodes en materialen dat het lichaamseigen materiaal heel goed kan vervangen.